Stort tack till Stiftelsen SCaPa som gett Kraftens hus sitt första gåvobrev

I samband med att Stiftelsen SCaPa avvecklats har styrelsen beslutat av ge återstående resurser till Kraftens hus Stockholm

 

Vi på Kraftens hus är så glada för att kunna berätta att i samband med att Stiftelsen Stockholms Läns Cancerpatienter (SCaPa) avvecklats har vi fått ta emot ett gåvobrev där stiftelsen överlåter sitt resterande kapital och skrifter till Kraftens hus Stockholm.

SCaPa har i flera decennier arbetat med stöd till cancerpatienter och anhöriga dels genom egna träffar, dels med stöd till andra patientföreningar. Mycket av detta arbete gjordes i samverkan med den numera nedlagda onkologiska rehabiliteringsenheten vid Karolinska universitetssjukhuset.

På senare år har stödet främst riktats till att ta fram forskningsrapporter inom cancerområdet. Flera av dessa har publicerats av SCaPa i tryckt eller i digital form.

När nu Kraftens hus Stockholm har öppnat, och som arbetar i samma anda som SCaPa, bedömde styrelsen att stiftelsens resurser kan göra större patientnytta inom ramen för Kraftens hus verksamhet, och beslut togs om att föra över resurserna dit samt att avveckla stiftelsen.

Några av de rapporter som SCaPa medverkat till kommer inom kort att finnas tillgängliga på Kraftens hus hemsida.