Nyheter

a group of houses with trees in the front

Workshop i Visby om Kraftens hus

Onsdagen 29 maj kl. 17.00-19.00 är du som har haft eller har en närstående som haft cancer välkommen till aulan på Visby lasarett. Du får träffa representanter från Kraftens hus samt projektet ”Integrerad och jämlik cancervård Gotland”. Kom och bidra med dina tankar om hur cancerrehabiliteringen kan bli bättre.

Läs mer

Kraftens hus Jämtland Härjedalen har startat

Landets fjärde Kraftens hus har etablerats - i Östersund, mitt i landet. Det är en viktig milstolpe för Sverige som visar på betydelsen av att erbjuda socialt, emotionellt, fysiskt och praktiskt stöd till cancerberörda utanför vården.

Läs mer

Månadens porträtt — Mats Hellsten

Månadens porträtt — Mats Hellsten

När Mats Hellsten, en stamgäst på Kraftens hus, fyller 60 år nu i april har det gått sju år sedan han fick sin diagnos – sköldkörtelcancer. Under de här åren har han kämpat sig igenom flera tunga behandlingar, förlorat sitt arbete och sin tidigare fysiska styrka.
— Jag var stark i början av sjukdomsperioden men när de hittade metastaser i lungorna gick jag in i väggen. Det är mycket tack vare den hjälp och inspiration jag har fått på Kraftens hus som jag har insett att det gäller att försöka leva, inte gå och vänta på döden, säger Mats, som också får bra stöd av regelbundna träffar med fyra nära vänner som alla fått cancer de senaste åren.

Läs mer

Krafttag på Kraftens hus

Krafttag på Kraftens hus

Den här dagen cyklas det Vätternrundan inomhus, och vill du kan du pröva på salsa, kampsport, eller mediyoga. Dessutom kommer goda saker att serveras och det blir ansiktsmålning för de små. Välkommen lördagen den 16 mars - en dag som höjer pulsen.

Läs mer

Årsmöte på Kraftens hus den 20 mars 18.00

Årsmöte på Kraftens hus den 20 mars 18.00

Den 20 mars kl. 18.00-20.00 är det årsmöte på Kraftens hus Stockholm. Från kl. 17.00 är alla välkomna att mingla och se våra nya lokaler. Adressen är Hantverkargatan 45, Hus G i parken mellan Landstingshuset och Norr Mälarstrand. (Karta) Motioner från betalande medlemmar ska vara oss tillhanda senast 19/2 på: stockholm@kraftenshus.se Det är också dags att förnya medlemsskapet i Kraftens hus. Sätt gärna in 100 kr med Swish 123 424 00 99 eller sätt in via bankgiro 5916-0499.   Varmt välkomna! Maria Wahlström Norlin Ordförande Kraftens hus Stockholm

Läs mer

Miljonanslag från Sjöbergstiftelsen

Miljonanslag från Sjöbergstiftelsen

Vi är otroligt glada över att Sjöbergstiftelsen har skänkt ett stort bidrag till Kraftens hus Sverige under två år. Tack vare detta bidrag kan det om fyra år finnas ett Kraftens hus i alla sjukvårdsregioner. Kraftens hus vänder sig till alla människor i Sverige som är cancerberörda och erbjuder ett komplement till cancervård och cancerrehabilitering. Kraftens hus finns för närvarande i Sjuhärad, Stockholm och Göteborg.

Läs mer

Månadens porträtt – Jon Svednell

Månadens porträtt – Jon Svednell

Han har cyklat Vätternrundan två gånger och har precis avverkat Cykelvasan. Kanske inte så märkvärdiga prestationer för andra 39-åriga män men Jon Svednell är ingen vanlig, fullt frisk ung man. Sedan 2017 lever han med en obotlig cancer.

— Jag har haft det tungt i perioder men aldrig låtit sjukdomen ta över, säger Jon, som idag samlar in pengar till cancersjuka och älskar Kraftens hus, den återhämtningsplats han så väl själv hade behövt när han blev sjuk.

Läs mer

Månadens porträtt – Eva Jonsson

Månadens porträtt – Eva Jonsson

Nu börjar en ny porträttserie som skrivs av Evelyn Pesikan på ideell basis. Evelyn är frilansande medicinskribent som har skrivit om cancer i mer än 35 år. Hon kommer att spegla verksamheten genom att möta cancerberörda människor som valt att hämta kraft på Stockholms nya kraftcenter – Kraftens hus Stockholm. Eva Jonsson är först ut.

Läs mer