Datum

måndag 9 december, 2024

Tid

11:00 – 12:00

Sue Cohen om poesin som följeslagare under cancerresan

Susan Cohen är ursprungligen från Boston i USA men har varit bosatt i Stockholm i 35 år. 1989 fick Sue strålbehandling för Hodgkins lymfom vid KS Radiumhemmet. Sue hanterar långtidseffekter av sin strålbehandling.

Konsten har varit ovärderlig för hennes helande: konstterapi i Sverige och ett on-line poesiprogram i San Francisco: ”Det kreativa uttrycket jag presenterar vid Kraftens hus har hjälpt mig att närma mig det ursprungliga traumat från min cancerupptäckt, diagnos, behandling, återhämtning och livet efter behandlingen. Målet är att erkänna och acceptera känslorna jag upplever, aspekter av upplevelsen som rusade förbi vid tiden av själva behandlingen 1989. Detta gör jag för att frigöra energi till nya mål i mitt liv. Jag delar detta stycke som ett bidrag till konversationen om de många vägarna genom cancer.”

Efter en ingenjörskarriär på över 30 år i Boston och Stockholm, följer Susan nu en ny väg genom att skriva, översätta, redigera och skapa poesi (wordsatwork.net). Susan har publicerat tre poesiböcker, When Expression Strikes Now (2013), Messenger (2014) och Life Spring (2021).

Fika kommer att serveras till självkostnadspris på 30 kr.

Varmt välkommen!

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner